Veslovanie: Dvojka bez kormidelníka korisťou Britiek

12.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 12. augusta (TASR) - Veslárky Veľkej Británie Helen Gloverová a Heather Stanningová získali v piatok na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily v dvojke bez kormidelníka. Striebro putuje na Nový Zéland, bronz si vybojovali Dánky.

Víťazky dominovali jasne spôsobom štart cieľ. Novozélanďanky Genevieve Behrentová a Rebecca Scownová výrazne zrýchlili na druhej tisícke a tešili sa zo striebra, keď bronzové Dánky Hedvigu Rasmussenovú a Anne Andersenovú zdolali o vyše sekundu.

výsledky:
1. Veľká Británia (Helen Gloverová, Heather Stanningová) 7:18,29 min.,
2. Nový Zéland (Genevieve Behrentová, Rebecca Scownová) +7,41,
3. Dánsko (Hedvig Rasmussenová, Anne Andersenová) +8,59,
4. USA +12,65,
5. JAR +16,38,
6. Španielsko +23,10

Štvorka bez kormidelníka korisťou Britov

Veslári Veľkej Británie v zložení Alex Gregory, Mohamed Sbihi, George Nash a Constantine Louloudis získali v piatok na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily v štvorke bez kormidelníka. Striebro putuje do Austrálie, bronz si vybojovali Taliani.

Favorizovaní Briti vyhrali suverénne o loď. Podarilo sa im v druhej polovici odraziť nápor austrálskeho kvarteta Joshua Booth, William Lockwood, Joshua Dunkely-Smith a Alexander Hill. Na bronz útočili Juhoafričania, ale vo finiši ich predstihlo talianske kvarteto Matteo Castaldo, Matteo Lodo, Guiseppe Vicino a Domenico Montrone.

výsledky - štvorka bez kormidelníka:
1. Veľká Británia (Alex Gregory, Mohamed Sbihi, George Nash, Constantine Louloudis) 5:58,61 min.,
2. Austrália (William Lockwood, Joshua Dunkely-Smith, Joshua Booth, Alexander Hill) +1,83 s.,
3. Taliansko (Domenico Montrone, Matteo Castaldo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino) +5,24,
4. JAR + 7,19,
5. Holandsko +9,77,
6. Kanada +17,32

Dvojka bez kormidelníka korisťou Britiek

Veslárky Veľkej Británie Helen Gloverová a Heather Stanningová získali v piatok na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily v dvojke bez kormidelníka. Striebro putuje na Nový Zéland, bronz si vybojovali Dánky.

Víťazky dominovali jasne spôsobom štart cieľ. Novozélanďanky Genevieve Behrentová a Rebecca Scownová výrazne zrýchlili na druhej tisícke a tešili sa zo striebra, keď bronzové Dánky Hedvigu Rasmussenovú a Anne Andersenovú zdolali o vyše sekundu.

Dvojskif ľahkej váhy korisťou Holanďaniek

Holandské veslárky Iise Paulisová a Maaike Headová získali v piatok na OH v Rio de Janeiro zlaté medaily v dvojskife ľahkých váh. Striebro putuje do Kanady, bronz patrí Číne.

Víťazky dominovali jasne, dramatický bol súboj o striebro. V ňom Kanaďanky Lindsay Jennerichová a Patricia Obeeová v mohutnom finiši odsunuli na tretiu pozíciu Číňanky Chuang Wen-i a Pchan Fej-chung.
 

Vyberte región